top of page

Fındığın Faydaları Nelerdir?

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2024

Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlar. Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif barındırır. Protein, karbonhidrat, antioksidanlar, B riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminleri, kalsiyum, folat, çinko, potasyum, demir ve manganez gibi mineralleriyle sağlığımız açısından adeta bir hazine. Fındığın faydalarını sizler için özet olarak derledik.


Besin değerlerinden çok daha fazla yararlanabilmek için fındığın çiğ olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.






kabuklu fındık, kavrulmuş fındık, çiğ iç fındık
Kabuklu-Kavrulmuş-Çiğ İç Fındık



Comentarios


bottom of page